Historiek

 

HC Pentagoon Kortessem werd opgericht op 9 april 1980.

De vereniging werd Pentagoon genoemd omdat de fusiegemeente

Kortessem werd samengesteld uit vijf deelgemeenten.

 

Aanvankelijk werd er enkel met heren senioren en jongens scholieren aangetreden.

Na enkele jaren werd ook de jeugdwerking en een damesploeg opgestart.

 

In een tijdspanne van meer dan 35 jaar is Pentagoon uitgegroeid tot een toonaangevende sportclub in Kortessem en omstreken.

 

Het herenteam promoveerde in 2009 naar 3e Nationale. Door een competitiehervorming in 2010 werd dit een Vlaamse reeks: Superliga. Tijdens het seizoen 2010-2011 kon het behoud in de Superliga verzekerd worden. Een 8e plaats (op 12 ploegen) werd behaald. Dit met een ploeg volledig samengesteld uit spe-lers opgeleid in de eigen jeugdwerking.

 

De beloftenploeg van de heren senioren speelt recreatief in de regionale Limburgse competitie.

De damesploeg van haar kant onderging een doorstart in 2004 en promoveerde inmiddels 2 keer. In 2010 stootten onze dames door naar 2e Nationale.

Tijdens het seizoen 2010-2011 was de betrachting zich te handhaven in deze reeks, hetgeen gelukt is. Volgend seizoen trachten ook zij het nog beter te doen.

 

Doorheen de recente geschiedenis van onze club werden er ook altijd verschillende jeugdteams in competitie gebracht. Dit seizoen betreft dit kadetten (gemengd), mi-niemen (gemengd), pupillen jongens, pupillen meisjes, 4 welpenteams (gemengd) en 4 ploegen pagadders (gemengd). Deze vinden allen spelgelegenheid in de provin-ciale competities.

 

Onze kadetten jongens werden in 2009 én 2010 vlaams vice-kampioen. Het merendeel van deze talentvolle jongeren groeide in het seizoen 2010-2011 door naar de seniorenploegen.